Kaip Pasirinkti Židinio Kapsulę?

Židinys – tai šilumą suteikianti namų interjero detalė, kuri taip pat suteikia jaukumo. Išsirinkti židinį gali būti nelengva užduotis, todėl jei jums ši sritis yra svetima, turbūt geriausia būtų pasitarti su specialistu. Pirmiausia turite išsirinkti tarp krosnelės, židinio ir židinio kapsulės. Jei nuspręsite pasirinkti židinio kapsulę, reikia žinoti, kad ji gali būti kelių rūšių. Taigi, pabandykime išsiaiškinti, kuos jos skiriasi.

Židinio kapsulės tipai:

Židinio kapsulė – tai yra kvadrato arba stačiakampio formos išorinė židinio dalis, apgaubta karščiui atsparia medžiaga ir dekoruota įvairiomis stilių suteikiančiomis detalėmis. Jos gali būti kelių rūšių, t.y. nerūdijančio plieno, ketaus ir turinčios vandens kontūrą. Jei norite pasirinkti vieną iš jų, pirmiausia išsiaiškinkite, kokios funkcijos tikitės iš savo židinio, pvz., ar norite turėti tik išskirtinę interjero detalę ar šilumos šaltinį.

  • Nerūdijančio plieno židinio kapsulės:

Nerūdijančio plieno kapsulės labiau tinka dekoratyviniams židiniams, nes neturi tokio atsparumo, kaip ketaus židinio kapsulės. Nors tokios kapsulės yra atsparios įtrūkimams ir perkaitimui, tačiau netinkamai ją naudojant tokia kapsulė gali deformuotis. Taip gali atsitikti, jei naudojate šlapias malkas arba per ilgai kūrenate ugnį židinyje. Nors tinkamai naudojant tokia židinio kapsulė gali tarnauti ilgai, tačiau netinka kaip pagrindinis namų šildymo šaltinis.

  • Ketaus židinio kapsulės:

Jei norite turėti šilumos šaltinį savo namams, tada geriausia rinktis ketaus židinio kapsulę, nes ji pasižymi tvirtumu ir atsparumu. Be to, ketaus kapsulė yra apsaugota nuo įtrūkimų. Ketaus židinio kapsulės ne tik puikiai išskiria šilumą, bet ir ją sulaiko, todėl puikiai tinka namų šildymui.

  • Židinio kapsulė, turinti vandens kontūrą:

Židinio kapsulė, turinti vandens kontūrą, puikiai tinka namų šildymui, bet to gali naudojama karšto vandens paruošimui. Tai yra kapsulė, kuri vienodai paskirsto šilumą visuose namuose, tačiau jos įrengimas yra kur kas sudėtingesnis, lyginant su nerūdijančio plieno ir ketaus kapsulėmis. Be to, tokia kapsulė išskiria daugiau šilumos sunaudodama mažiau kuro, taigi šiuo aspektu galite sutaupyti.

Į ką atkreipti dėmesį renkantis židinio kapsulę?

Jei jau pasirinkote židinio kapsulės tipą, yra dar keletas aspektų, į kuriuos reikia atkreipti dėmesį. Tai yra židinio kapsulės paskirtis, jos galingumas bei dizainas. Turite nuspręsti, dėl kokios priežasties jums reikia židinio namuose, t.y. dėl šilumos ar kaip interjero detalė. Taip pat jums reikia nuspręsti, kokio galingumo židinio kapsulės jums reikia, nes pasirinkus per daug galingą kapsulę, jūsų namuose gali būti per karšta. Jei norite, kad židinys apšildytų jūsų namus, geriausia rinktis galingesnę kapsulę, o jei jis bus kaip dekoro elementas užteks ir mažiau galingos. Jei norite stilingai atrodančios židinio kapsulės, pirmiausia turėtumėte vis tiek atsižvelgti į jos funkcionalumą. Kitu atveju, židinys gali atrodyti labai stilingai, tačiau neatlikti savo pagrindinės funkcijos, todėl bus bevertis.